ავტორიზაცია
რეგისტრაცია
ავტორიზაცია
რეგისტრაცია
დაამატე ობიექტი

ქალაქი

დააგემოვნეთ
ობიექტი
ფასიa
b
გაზიარება

ხბოს გულ-ღვიძლი ხახვში

კერძის აღწერა

მაღალ ცეცხლზე ვდგამთ ჩაღრმავებულ ტაფას და ვასხამთ ზეთს.  ხბოს გულ-ღვიძლს ვჭრით კუბიკებად, ვყრით ტაფაში და ვურევთ. ხახვს ვჭრით ალყა-ალყა, რამდენიმე წუთში ვყრით გულ-ღვიძლთან ერთად ტაფაში, კარგად ვურევთ და უკვე დაბალ ცეცხლზე ვწვავთ (გულ-ღვიძლის შეწვას,  დაახლოებით, 15 წუთი დასჭირდება. როდესაც ხახვი ოქროსფერს მიიღებს, ვამატებთ გატარებულ ნიორს, დაფქულ წიწაკას, ქონდარს და კარგად ვურევთ. ორიოდ წუთში ვამატებთ ცოტა მარილს გემოვნებით, წვრილად დაჭრილ მწვანილს და ერთ წუთში კერძი მზადაა. 

შენიშვნა: კერძის მომზადებას მთლიანობაში, დაახლოებით, 25 წუთი დასჭირდება. სურვილისა და გემოვნების მიხედვით, მომზადების ბოლო ეტაპზე კერძში შეგვიძლია ჩავამატოთ მწვანე ტყემალი და თეთრი ღვინო ერთად ან ცალ-ცალკე.



ინგრედიენტები

  • ხბოს გულ-ღვიძლი – 500 გრ
  • ხახვი – 500 გრ
  • ნიორი – 5 კბილი
  • ზეთი – 100 გრ
  • ქინძი – 100 გრ
  • დაფქული წითელი წიწაკა, ქონდარი, მარილი – გემოვნებით.

გაზიარება
სხვა შეთავაზებები (სულ 103)