კარგად გარეცხილი ხბოს ხორცი დაჭერით სასურველ ზომებად. მწვანილები საგულდაგულოდ გარეცხეთ და დაჭერით. შემდეგ მოზრდილ ქვაბში ხორცი და მწვანილები ფენებად ჩააწყვეთ - ქვაბში ჯერ ხორცი მოათავსეთ, ზემოდან მწვანილები მოაყარეთ, შემდეგ ისევ ხორცი და ზემოდან კვლავ მწვანილები. ხორციან და მწვანილებიან ქვაბში ჩაამატეთ კარაქი, დაჭრილი წიწაკა, მოაყარეთ ტყემალი, მოასხით თეთრი ღვინო და დადგით ნელ ცეცხლზე.
როგორც კი კერძი წამოდუღდება, მოურიეთ და მარილით შეაგემეთ. როგორც კი სამზარეულოში მადისაღმძვრელი სურნელი დატრიალდება, ხორცი შეამოწმეთ - თუკი მოიხარშა, ეს იმას ნიშნავს, რომ ჩაქაფული მზად არის.
შენიშვნა: იმავე მეთოდით მზადდება ბატკნისა და სოკოს ჩაქაფული; ჩაქაფულის მომზადებისას ხორცი მხოლოდ ღვინოში იხარშება და კერძი წყლის დამატებას არ საჭიროებს; ჩაქაფულის მომზადების დრო ხბოს ხორცის მოხარშვაზეა დამოკიდებული -მთლიანობაში, სავარაუდოდ, 40-50 წუთი სჭირდება.