დიდ თასში ჩაყარეთ 2 კგ ფქვილი. ფქვილში ხელით გააკეთეთ ღრმული და შიგ ჩაასხით 1 ლ. თბილი წყალი. დაუამტეთ საფუარი და მარილი. ნაპირებიდან ფქვილი ნელ-ნელა შეურიეთ წყალს და მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი. ცომს თავზე გადააფარეთ ჯერ ცელოფანი, შემდეგ - თბილი ნაჭერი და ასაფუვებლად დადგით თბილ ადგილას. სანამ ცომი აფუვდება, თონეში ჩაყარეთ შეშა, წალამი ან ფიჩხი. მოუკიდეთ ცეცხლი და გაახურეთ თონე. ამოფუებული ცომი ჩაზილეთ ფქვილიანი ხელებით და დადგით კიდევ 10-15 წთ. გამოცხობის წინ ამოიღეთ სასურველი ზომის გუნდები (300-500), გააბრტყელეთ თითოეული გუნდა, მიეცით მოგრძო ფორმა და ჩააკარით გახურებულ თონეში. პური რომ შეწითლდება, ამოიღეთ თონიდან სპეციალური შამფურით.