მოცარელა დაჭერით პატარა ნაჭრებად. ძეხვი თხელ რგოლებად. შეურიეთ ერთმანეთში: ფქვილი, საფუარი და მარილი. დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და 100 მლ თბილი წყალი. მოზილეთ ნაზი ცომი, 5 წთ, მიეცით ბურთისფორმა. ჩადეთ ზეითუნის ზეთწასმულ ჯამში, დააფარეთ ცელოფანი და შედგით მაცივარში 30 წთ. მოამზადეთ სოუსი. მოხრაკეთ ხახვი ტაფაზე , დაუმატეთ ნიორი, ორეგანო, ტომატის პიურე და გააჩერეთ 3 წთ. ქილიდან ამოიღეთ პომიდორები, დააყარეთ შაქარი, მიიყვანეთ ადუღებამდე და გააჩერეთ ცეცხლზე 15 წთ, გასქელებამდე. უქენით მარილი და გადმოდგით ცეცხლიდან. გააბრტყელეთ ცომი 30 სმ დიამეტრზე. დადეთ ფქვილმოყრილ საცხობ სინზე. აცხვეთ გრილზე 2 წთ, ორივე მხრიდან. გამოიღეთ და წაუსვით სოუსი. დაალაგეთ მოცარელას ნაჭრები და პეპერონი. შედეთ გრილში 8-10 წთ, რომ ყველი გადნეს.
სოუსისთვის: