კიტრის და პომიდვრის სალათა ნიგვზით ქართული ტრადიციული კერძია. უმეტესად გავრცელებულია დასავლეთ საქართველოში. მდიდარი ინგრედიენტების გავლენით მას არაჩვეულებრივი არომატი აქვს. რესტორნებში ხშირად შეხვდებით ამგვარად შენელებულ სალათას, რომელიც პოპულარულია ტურისტებისთვის.
1. დაჭერით პომიდორი და კიტრი და მოათავსეთ სასალათე თასში. სამზარეულოს კომბაინში ათქვიფეთ გატარებული ნიგოზი, ნიორი, ქინძი, მარილი და თხელი მასის მისაღებად დაუმატეთ ძმარი და წყალი.
2. მოასხურეთ მიღებული ნარევი სალათას და კარგად აურიეთ. მორთეთ მწვანე ხახვითა და დაჭრილი რეჰანით.