გულსართი: მოხარშეთ კარტოფილი, გაფცქვენით და გაატაეთ ხორცსაკეპ მანქანაში, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი მოშუშული ხახვი, პილპილი, მარილი და აურიეთ.
ცომი: ჯამში გააკეთეთ ფქვილის გორა, მოაყარეთ მარილი, ჩაასხით 0.4 ლიტრი ნელთბილი წყალი და მოზილეთ მაგარი ცომი.
გააბრტყელეთ ცომი თხელ ფენად, დაჭერით მრგვალად. ცომის ყოველ ნაჭერს დადეთ 1 ჩ.კ. კარტოფილის გულსართი და მოახვიეთ. მოზრდილი ქვაბით აადუღეთ წყალი, ჩაამატეთ მარილი და მდუღარეში ჩაყარეთ ხინკალი, ფრთხილად მოურიეთ ხის კოვზით, რომ არ მიიკრას. ადუღეთ 5-7 წუთი და ამოიღეთ გაშლილ ლანგარზე.