ავტორიზაცია
რეგისტრაცია
ავტორიზაცია
რეგისტრაცია
დაამატე ობიექტი

ქალაქი

თბილისი

მთაწმინდა

ვაკე

საბურთალო

დიდგორი

ისანი

სამგორი

ჩუღურეთი

დიდუბე

ნაძალადევი

გლდანი

ძველი თბილისი

კრწანისი

დიღომი

ონი

რუსთავი

ქობულეთი

დააგემოვნეთ
ობიექტი
ფასიa
b
გაზიარება

ხაჭაპური აჭარული

კერძის აღწერა

1. გახეხეთ სულგუნი და იმერული ყველი. ჩაუმატეთ კარაქი, 1 ცალი კვერცხი და ჩანგლით შეურიეთ.

 

2. განაცალკევეთმეორე კვერცხის გული ცილისგან და გათქვიფეთ.

 

3. მოზილეთ ხაჭაპურის ცომი(იხილეთ ხაჭაპურის ცომის მომზადების წესი) ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე, დაასვენეთ 10 წუთით და შემდეგ გააბტყელეთ ოვალურ ფორმაზე. გადაანაწილეთ მასზე ყველის მასა და ამოუკეცეთ კიდეები ნავისებური ფორმის მისაღებად.

 

4. გააცხელეთ ღუმელი. საცხობ ლანგარს მოაყარეთ ცოტაოდენი ფქვილი, მოათავსეთ მასზე აჭარული ხაჭაპური, შედგით ღუმელში და აცხვეთ 12 წუთის განმავლობაში, მაღალ ტემპერატურაზე.

 

5. ამ დროის გასვლის შემდეგ, მოაცხეთ გათქვეფილი კვერცხის გული გამომცხვარ ცომს, მესამე კვერცხი კი ყველის მასაში ჩატეხეთ. შეაბრუნეთ აჭარული ხაჭაპური ღუმელში და აცხვეთ დამატებით 3 წუთის განმავლობაში. გამოიღეთ და გემრიელად მიირთვით!



ინგრედიენტები

200 გრამი ხაჭაპურის ცომი

100 გრამი ფქვილი

3 ცალი კვერცხი

20 გრამი კარაქი

100 გრამი სულგუნი

100 გრამი იმერული ყველი

გაზიარება
სხვა შეთავაზებები (სულ 349)