იტალიელებისთვის სიტყვა „ესპრესო“ ნიშნავს ადგილზე მომზადებულს. ეს სიტყვა გამოხატავს ყავის მომზადების მეთოდს,რაც გულისხმობს აპარატის მეშვეობით ყავის კლიენტის შეკვეთის შესაბამისი წნევით მოდუღებას. ესპრესოს მოსამზადებლად წმინდად დაფქულ ყავას ატარებენ ორთქლის ან ცხელი წყლის წნევის ქვეშ.
ტრადიციულად ყავის ყველაზე ძლიერ ნაირსახეობად ითვლება და მცირე ზომის (30-35მლ.) ფინჯანით ისმება. სინამდვილეში ესპრესო ყველაზე მეტად უფრთხილდება ჩვენს გულსა და კუჭს, რადგან მომზადების პროცესში ის საკმაოდ დიდი რაოდენობით კარგავს კოფეინს, სამაგიეროდ ინარჩუნებს მდიდარ გემოსა და არომატს. (კალორიულობა – 7 კკალ.)
დაფქული ყავის მარცვლები, შაქარი (გემოვნებით)