ავტორიზაცია
რეგისტრაცია
ავტორიზაცია
რეგისტრაცია
დაამატე ობიექტი

ქალაქი

დააგემოვნეთ
ობიექტი
ფასიa
b
გაზიარება

მწვანე აჯიკა

კერძის აღწერა

ხორცის საკეპ მანქანაში გაატარეთ მწვანე ტკბილი ბულგარული და ცხარე წიწაკა (მწვანე) ქინძთან, ოხრახუშსა და ნიახურთან ერთად. ასევე გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში ცერეცო და ნიორი. დაამატეთ დანაყილი ქინძის თესლი, ღვინის ძმარი, მარილი და კარგად ავურიოთ. მიღებული მასა მოათავსეთ ქილაში ისე, რომ 3/4 შეავსოს. მოაკარით თავი და შეინახეთ მშრალ, გრილ ადგილას.

სასურველია ამ ტიპის აჯიკა მოამზადოთ ოქტომბრის თვეში. აჯიკის მომზადება შეიძლება უფრო მცირე ოდენობით იგივე პროპორციების შენარჩუნებისას.



ინგრედიენტები

  • ცხარე მწვანე წიწაკა – 1 კგ
  • ბულგარული მწვანე წიწაკა – 500 გრამი
  • ქინძი – 250 გრამი
  • ოხრახუში – 250 გრამი
  • ცერეცო – 250 გრამი
  • ნიახური – 150 გრამი
  • ქინძის თესლი – 1 სუფრის კოვზი
  • ნიორი
  • ღვინის ძმარი
  • მარილი

გაზიარება
სხვა შეთავაზებები (სულ 103)